De duurzamere reis van Studio Anneloes

Gepubliceerd op 17-10-2024

De duurzamere reis van Studio Anneloes

Bij Studio Anneloes maken we kleding waarin vrouwen zich zelfverzekerd en comfortabel voelen. Dat willen we nog heel lang blijven doen. Daarom zijn we bewust bezig met de toekomst van Studio Anneloes én van de planeet. Dat doen we op drie vlakken. Ontdek alles over de duurzamere reis van Studio Anneloes.

1. Made to wear

Wist je dat maar liefst 50% van de totale milieu-impact van een kledingstuk tijdens de gebruiksfase plaatsvindt? Hoe je met je kleding omgaat, zoals de draagduur en de manier van wassen, doet er dus toe.   
Daarom werken we met premium materialen die lang mooi blijven. Zoals onze geliefde travelstof. Items van travelstof zijn ‘made to wear & made to last’. Ze behouden hun vorm en kleur, hoe vaak je ze ook draagt en wast. Bovendien zijn ze laag in onderhoud. Even luchten is vaak voldoende. Toch in de was? Dan op een lage temperatuur en met een slechts drupje wasmiddel. Er komt geen strijkbout of droger aan te pas. 
Het meest duurzame kledingstuk? Dat ligt al in je kast. Daarom ontwerpen we al onze collecties zodat je ze eindeloos kunt combineren. Met de Studio Anneloes Methode maak je elke dag moeiteloos nieuwe looks en blaas je vertrouwde items nieuw leven in.  
Ben je toch uitgekeken op je Studio Anneloes item? Dan geef je het eenvoudig een tweede leven via ons second hand platform Retravel. 
Wij geloven dus in het koesteren van de kleding die je al hebt. Daarom zijn we partner van Wear For Life, een campagne om bewuster om te gaan met kleding. Wear For Life roept mensen op om bewuster te kopen, langer met kleding te doen of een nieuw leven te geven. Zodat er minder kleding op de afvalberg belandt.

2. Made to care

Hoe fijn is het als je weet dat de kleding die je draagt gemaakt is onder verantwoorde omstandigheden? Bij Studio Anneloes willen we het beste voor onze makers. We vinden het belangrijk dat iedereen in onze productieketen veilig en gezond kan werken. Dat valt of staat met openheid en inzicht. Daarom hebben onze items een Digitaal Product Paspoort (DPD). Via een QR-code in het waslabel krijg je toegang tot alle informatie over het artikel en zie je precies waar je kledingstuk gemaakt is. 
Dat doen we het liefst zo dicht mogelijk bij huis. Bijvoorbeeld in Polen, waar we al jaren samenwerken met twee productielocaties. Deze makers werken dus onder verantwoorde Europese arbeidsomstandigheden. Nog een reden waarom we het graag dichtbij huis houden: de lijnen zijn kort. Met veel partners hebben we bijna dagelijks contact. We weten dus wat er speelt en houden eenvoudig een vinger aan de pols.  
Ook kiezen we voor lange termijn samenwerkingen. Door onze partners zekerheid te bieden, creëren we een basis om samen te investeren in de toekomst. We werken bijvoorbeeld al sinds 2009 samen met Eurojersey, de Italiaanse producent van onze travelstof.  

3. Made to last

Kleding maken zonder impact op de planeet bestaat niet. Wel zijn we voortdurend op zoek naar manieren om onze impact te verlagen. Maar om dat te doen, moet je eerst weten wat je huidige impact is. Dat hebben we in kaart gebracht met onze Footprint Meter. Benieuwd? Scan de QR-code op het waslabel of de hangtag van jouw Studio Anneloes item en je weet precies hoeveel water, CO2 en energie er nodig is om het kledingstuk te produceren.   
Het verlagen van onze impact doen we op verschillende vlakken. We vinden het bijvoorbeeld belangrijk om niet bij te dragen aan de textielafvalberg. Daarom produceren we met minimale voorraad. Op is ook echt op.  
Daarnaast zoeken we met onze partners voortdurend naar mogelijkheden om onze impact te verlagen. Zo hebben we samen met Eurojersey travelstof met gerecycled polyamide garen gelanceerd. We maken onze Studio Anneloes Essentials in Black en Dark Blue vanaf nu in deze travelstof met gerecycled RECO garen. Omdat we grondstoffen opnieuw gebruiken, verbruiken we minder energie en water. De milieu-impact van travelstof met gerecycled garen is dus een stuk lager. De CO2-uitstoot is zelfs 9 keer minder. Bovendien zijn we minder afhankelijk van nieuwe fossiele bronnen.  

De toekomst

We doen al veel, maar we zijn er nog niet. Onze duurzame reis stopt nooit. Daarin richten we ons op vooruitgang boven perfectie. We zetten voortdurend stappen om het vandaag beter te doen dan gisteren. Dat doen we samen met onze partners en de vrouwen waarvoor we onze kleding maken. 
Volg onze duurzamere reis.  
 

 

 

Studio Anneloes is partner van Wear For Life, een campagne om bewuster om te gaan met kleding.

Studio Anneloes is partner van Wear For Life, een campagne om bewuster om te gaan met kleding. Wear For Life roept mensen op om bewuster te kopen, langer met kleding te doen of een nieuw leven te geven. Zodat er minder kleding op de afvalberg belandt.