How to style: Dark Blue

Gepubliceerd op 16-10-2024

How to style: Dark Blue

Donkerblauw, marineblauw of navy: droom weg bij blauw zo diep als de zee. Donkerblauw is ultra-chic, veelzijdig en eindeloos te combineren. Hoe draag je deze elegante tint? Je leest het hier.

De betekenis van donkerblauw

Donkerblauw staat voor stabiliteit, kracht en veiligheid. Geen wonder dat donkerblauw al decennia de kleur is van mariniers en politieagenten. In een donkerblauwe look straal je uit dat je zeker bent van je zaak. 

Een ode aan donkerblauw

Wij hebben een zwak voor donkerblauw. De diepe en rijke kleur heeft iets koninklijks en straalt elegantie uit. Trek een donkerblauw pak aan en je voelt je direct krachtig. In donkerblauw kunnen we de wereld aan.

Blauw het nieuwe zwart?

Begrijp ons niet verkeerd: we houden van zwart. Maar diepblauw heeft net iets meer diepgang en oogt – zeker bij een lichte huid - minder hard.

Donkerblauw combineren

Hoe combineer je donkerblauw? Donkerblauw is heel veelzijdig en eindeloos te combineren. Ja, zelfs met zwart!

Donkerblauw en rood

Fris, chic en klassiek: ga voor de ultieme Franse look door donkerblauw en rood te combineren. Deze sterke kleuren halen het beste in elkaar naar boven en geven je look een speels effect. 

Donkerblauw en beige

Nog zo’n stijlvol duo: donkerblauw en beige. Deze tinten gaan door het contrast perfect samen en geven je direct een luxe uitstraling. 

Donkerblauw en denim

Je kunt niet fout gaan met donkerblauw en denim. Draag een donkerblauwe top op je favoriete jeans en je bent good to go.

Donkerblauw en zwart

Zwart en donkerblauw: dat was toch een fashion faux pas? Gelukkig gelden deze moderegels allang niet meer. Donkerblauw en zwart gaan juist super goed samen. Zwart op zwart kan wat hard ogen. Door zwart te combineren met donkerblauw krijgt je outfit een zachte en chique uitstraling. 

Donkerblauw en roze

Ons hart gaat sneller kloppen van deze beeldschone combinatie. Is roze normaal iets te zoet voor jou? In combinatie met diepblauw ziet deze kleur er opeens heel anders uit.

Van top tot teen in donkerblauw

Wil je echt een krachtig statement maken? Ga dan voor een compleet donkerblauwe look. Perfect voor een sollicitatie of belangrijke meeting. 

Donkerblauw bij Studio Anneloes

Ook in de ban van donkerblauw? In onze vaste Essentials collectie vind je deze diepe tint altijd terug. Ook in de fashion collecties introduceren we regelmatig nieuwe items in donkerblauw. Zo speelt deze tint een hoofdrol in de Iconic Issue collectie.