Outfit inspiratie: workwear

Gepubliceerd op 29-08-2023

Outfit inspiratie: workwear

Office outfits zijn trending, ook buiten werktijd. Van double breasted blazers tot het perfecte pak. Benieuwd welke trend het best bij jou past?

Power pak

Met een mooi pak, kan je nooit verkeerd gaan. Waar een pak een aantal jaar geleden nog werd gezien als iets voor mannen, zijn damespakken de laatste jaren niet meer uit het modebeeld weg te denken. Een pak is tijdloos, stijlvol en gaat jaren mee. En het beste van alles is, met een pak is outfit stress verleden tijd. Een pak is namelijk niet alleen stijlvol, maar ook nog eens enorm makkelijk. Kies voor een exemplaar uit de Essentials collectie of juist voor een print of een opvallende kleur. Waar je ook voor kiest, in een power suit maak je hoe dan ook een onuitwisbare indruk. 

Power shoulders

Met een getailleerde pasvorm en een volumineuze schouderpartij is een zandloperfiguur voor iedere vrouw binnen handbereik. Een powervolle en vrouwelijke look, die geschikt is voor zowel tijdens als na kantooruren. 

Midi jurken en rokken

Op zoek naar jurk of rok, die zakelijk is zonder tuttig te zijn? Let’s meet in the middle met een midi jurk of rok. Een office-proof item, waarmee je alle kanten op kunt. Zo combineer je een midi jurk met hakken voor een vrouwelijke look of met sneakers voor een stoere touch. 

Loosen up

Fan van de oversized trend? Dan kun je ook dit seizoen je hart ophalen. Oversized items zijn namelijk niet alleen comfortabel, ze zijn ook nog eens workwear-proof. Kies voor een boyfriend fit blazer en combineer dit met een wijde pantalon. Wordt dit je toch iets te oversized? Kies dan voor één oversized item en combineer dit met een strakker exemplaar. Balance is key. 

Witte blouse

De witte blouse is een all time favourite waarmee je niet snel verkeerd kan gaan. Speel met verschillende stijlen en varieer tussen een blouse met pofmouw, klassieke kraag of een oversized model. De perfecte basic, die niet in je workwear garderobe mag ontbreken.

 

Pinstripe

De pinstripe is terug van weggeweest en daar zijn we maar wat blij mee. De stijlvolle krijtstreep voorziet ieder item van een stijlvolle en zakelijke look en is dan ook een onmisbaar onderdeel van onze Essentials collectie. Of je nu kiest voor een blazer of pantalon, je kunt items met pinstripe eindeloos stijlen. Ontdek hier de mooiste pinstripe looks.

 

Double breasted

Een ander kledingstuk dat niet aan je workwear garderobe mag ontbreken, is de double-breasted blazer. Double what? Double breasted betekent simpelweg dat de blazer een extra rij knoopjes heeft, wat zorgt voor een chique uitstraling. Je kunt de blazer zowel casual dragen met een jeans als zakelijk met een pantalon.

 

Ruiten

Van Clueless tot de welbekende Burberry print, ruiten zijn tijdloos én trending. Combineer ruiten met effen items of met… nog meer ruiten. Een klassieke print, waarmee je in stijlvolle wijze bij iedere meeting aan kunt schuiven. 

De shopper

Uiteraard vormt niet alleen je kleding, maar ook je tas een onderdeel van je zakelijke look. Een ruime shopper waarin je je laptop en andere work essentials kwijt kunt, is dan ook een onmisbaar onderdeel van je workwear garderobe.