Trend report: herfst/winter 2024

Gepubliceerd op 18-09-2024

Trend report: herfst/winter 2024

Nieuw seizoen, nieuwe trends. Wat worden de kleuren, prints en materialen voor herfst/winter 2024? Van tweed tot flowy maxirokken en brede schouders: wij hebben alles voor je op een rijtje gezet.

KLEUREN

Ga voor grijs

Grijs saai? De catwalks bewijzen het tegendeel. Grijs is trending en wij snappen wel waarom. De kleur is tijdloos, combineert met alles en is enorm elegant. Dit seizoen combineren we verschillende tinten grijs. Onze favoriet: een lichtgrijze wollen trui op een klassieke donkergrijze pantalon. 

In de ban van bordeauxrood

Modeland is in de ban van bordeauxrood. Deze winterse rode tint heeft een warme en luxe uitstraling. Met een item in bordeauxrood geef je elke look direct een upgrade. En het allerbeste? De kleur staat bijna iedereen. 

MATERIALEN EN PRINTS

Ruiten

We kunnen er niet omheen: de ruit is terug. Rokjes, jasjes en complete pakken: dit najaar zien we de klassieke print overal. And we’re here for it! Van groot tot klein en in verschillende vormen, er is altijd een ruit die bij je past.

Tijdloos tweed

Tijdloos en klassiek: met tweed geef je iedere outfit direct een chique uitstraling. Deze stijlvolle en rijke stof ademt herfst. Een tweed jasje staat dit seizoen bovenaan onze wishlist. Eindeloos te combineren met bijvoorbeeld een klassieke pantalon of juist een stoere denim.

Denim on denim

Denim is natuurlijk nooit out of style. Dit seizoen geldt: hoe meer denim hoe beter. Wat dacht je van een denim jumpsuit? Of ga voor een matching set met een denim jack op een wijde jeans: super stoer en toch heel vrouwelijk.  

Glitter

Niet alleen met kerst halen we onze glitter-items uit de kast, glitter kan het hele jaar door. Dit najaar dragen we knits met een subtiele sparkle of pailletten.  

KEY LOOKS

Corporate style

Office outfits zijn trending, ook buiten werktijd. Dit seizoen gaan we voor de corporate style. Denk aan power pakken, oversized blazers, overhemden en de stijlvolle krijtstreep. Ook de stropdas duikt overal op. En dan in een elegante smalle versie: de skinny tie.  
 

De flowy maxirok

De flowy maxirok is hét silhouet van de herfst. Prachtig met een chunky knit of een oversized blazer. Maak af met hoge laarzen of stoere sneakers. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Bold shoulders

Big, bold en breed: de schouder mag gezien worden deze herfst. We zien niet alleen blazers met schoudervullingen, maar ook tops en blouses. Een cool en gedurfd silhouet. 

Gilets

Ook het gilet is een blijvertje. Dit najaar draag je het gilet over een trui of blouse. Onze favoriet? Een teddy gilet. Stijlvol en lekker warm. 

Cozy cardigans

De cardigan is een echte bouwsteen voor je herfstgarderobe. Warm, zacht en op zoveel manieren te stylen. Draag met de knoopjes dicht op een jeans of open over je favoriete blouse of jurk.  
 

ACCESSOIRES

Strik erom

Speels, schattig en elegant: de strikkentrend is here to stay. Als ketting, om je tas, in je haar of als detail aan een blouse of jurk.   

Tailleriem

Jouw +1 voor dit najaar? De tailleriem! Dit seizoen dragen we de riem niet meer alleen functioneel, maar ook puur als statement accessoire. Accentueer je taille door de riem over een jurk of blazer te dragen. 

Charms

Tijdens Copenhagen Fashion Week spotten we een nieuw trend: charms. Je ziet de bedels niet alleen aan kettingen, maar ook aan tassen en sneakers! Fashionistas gaan los en versieren hun tassen en schoenen met de meest uiteenlopende charms. Van parels tot kant en zelfs knuffeltjes. 
 

Kies de trends die bij je passen

Dit zijn de trends voor herfst/winter 2024. Bij Studio Anneloes laten we ons graag inspireren door trends, maar ze zijn nooit leidend. Het allerbelangrijkste: investeer in kwalitatieve items die passen bij jouw stijl. En waar je niet alleen dit jaar, maar ook de komende jaren plezier van hebt.