Dresscode bruiloft

De meeste bruiloften hebben een dresscode. Het voordeel: je past in het perfecte plaatje van het bruidspaar. De uitdaging: een outfit vinden die voldoet aan de eisen, maar die ook nog eens helemaal bij jou past. De truc is hierin om dicht bij jezelf te blijven. Zo kan niet alleen het bruidspaar, maar ook jij stralen op deze dag. 


Veel voorkomende dresscodes zijn: casual chic, cocktail en black tie. Al heeft ieder bruidspaar een eigen interpretatie bij een dresscode. Twijfel je dus wat je het beste kunt dragen? Overleg in dat geval met het bruidspaar.

Zomer chique

Als er een seizoen is dat vraagt om vrolijke kleuren, dan is het wel de zomer. Met deze dresscode kun je je dan ook uitleven met opvallende kleuren, prints en accessoires. Denk aan bloemenprints, luchtige stoffen en vrolijke accessoires. Zijn felle kleuren niet helemaal jouw smaak? Ga dan voor een pastellook. 


Kledingstukken die je bij deze dresscode kunt dragen, zijn luchtige jurken, blazer dresses en jumpsuits. Draag je graag comfortabele schoenen? Voor wie liever niet (de hele dag) op hakken loopt, zijn zomerse sandalen of lage sleehakken de ideale schoenen voor bij deze dresscode. 

 

Bohemian chic

De dresscode Bohemian chic is geïnspireerd door de jaren ‘70. Denk aan natuurlijke kleuren, zwierige stoffen en speelse prints. Ga voor een look met lichte stoffen en een soepel vallend model. Een midi of maxi jurk doet het bij dit thema altijd goed en een speels detail, zoals een off shoulder model of pofmouwen, versterken het bohemian effect. Qua kleur sluiten natuurlijke tinten als beige, groen en terracotta goed aan op dit thema. Maak je look af met slee- of blokhakken en opvallende sieraden. Speel daarnaast ook met je haar, door het bijvoorbeeld (deels) te vlechten of droogbloemen in je haar te doen.

 

Casual chic

Casual chic betekent dat je lekker dicht bij jezelf kunt blijven. Het blijft een speciale gelegenheid, maar je hoeft met deze dresscode niet over de top te gaan. Zo is een broek met een feestelijke top bijvoorbeeld een goede optie. Probeer daarentegen te vermijden dat de look té casual wordt en blijf weg van stoffen als denim. Al zijn nette sneakers in sommige gevallen wel geoorloofd bij deze dresscode. 


Weet je niet zeker of sneakers gewaardeerd worden, maar draag je wel graag lekker zittende, platte schoenen? Dan raden wij een paar mooie sandalen of ballerina’s aan. Deze zitten lekker, maar ogen toch stijlvol. 


Varianten op de casual chic dresscode zijn: summer chic, country chic en festival chic. Denk bij deze thema’s aan exotische prints, kant, franjes, ruches en charmante bloemenprints. 

 

Smart casual

Smart casual is een nette maar toegankelijke dresscode die voor veel bruiloften wordt gebruikt. In principe is met deze dresscode alles mogelijk, zolang het maar niet te casual en niet te formeel is. Denk aan een mooie jurk, een chique jumpsuit of een feestelijk pak. Net als bij een casual chique dresscode, kun je ook bij deze dresscode het best wegblijven van jeans of andere denim items. Twijfel je hoe je deze dresscode het best kunt interpreteren? Check dit dan altijd even met het bruidspaar. 

 

Cocktail

Bij dit thema is niet alleen de bruiloft een feestje, maar ook het samenstellen van de outfit. Trek je allermooiste feestjurk of pak aan, want bij een cocktail wedding mag er uitgepakt worden. Glitter en glamour passen goed in dit thema. Hoge hakken worden gewaardeerd en ook een goede clutch of handtas mag niet ontbreken. Draag je liever platte schoenen? Ga dan voor een chic slippertje of sandaaltje. Ook met je haar en make-up hoef je je niet in te houden. Op zoek naar inspiratie? Ontdek onze party-outfits.

Black tie

Black tie mag dan chic zijn, toch hoeft deze dresscode niet erg ingewikkeld te zijn. Traditioneel gezien dragen mannen een zwart pak, wit overhemd, lakschoenen en een vlinderdas. Vrouwen stralen in een lange avondjurk of een elegante cocktailjurk. Blote benen zijn een no-go binnen dit thema. Ga dus voor een jurk die je benen bedekt of draag een mooie panty. 


Zorg er daarnaast ook voor dat je schoenen en accessoires perfect op elkaar zijn afgestemd. Qua haar en make-up raden we aan om voor een tijdloze look te gaan. Denk aan sierlijk opgestoken of gestylde haren en een tijdloze, klassieke make-up.

 

Tenue de Ville

De dresscode Tenue de Ville is chic en elegant, maar minder formeel dan black tie. Kleuren die veel gedragen worden bij deze dresscode zijn tinten als zachtroze en lichtblauw. Al kun je bij deze dresscode ook prima voor een opvallende kleur kiezen. Kies voor een nette jurk of een jumpsuit, maar onthoud wel dat blote schouders bij deze dresscode een no-go zijn. Qua schoenen en accessoires adviseren we een nette pump en een sierlijke handtas of clutch. 

Wat draag je als moeder van de bruid?

Wanneer je zoon of dochter gaat trouwen, wil je natuurlijk goed gekleed voor de dag komen. Je speelt als ouder een grote rol op deze dag en je zult waarschijnlijk vaker op de foto staan dan de gemiddelde bruiloftsgast. Extra fijn dus als je look voldoet aan de dresscode. Het is daarom altijd een goed idee om je outfit even af te stemmen met het bruidspaar.  


De precieze outfit hangt natuurlijk af van de dresscode, maar met een sierlijke jurk op knielengte, een feestelijke jumpsuit of een mooi pak kan er weinig mis gaan. Zeker weten dat je goed voorbereid op deze feestelijke dag verschijnt? Lees dan vooral nog even de tips hieronder. 

 

Tips van team Studio Anneloes

Bij team Studio Anneloes zijn we dol op bruiloften. We vroegen ons team op het hoofdkantoor om hun ultieme tips wanneer je als gast wordt uitgenodigd op een bruiloft. We zetten hun antwoorden graag voor je op een rijtje:

Getuige tips
  • Ben je getuige? Besteed dan extra aandacht aan de achterkant van je outfit of voeg een leuk detail toe aan je rug. Dit geeft een speels effect wanneer de fotograaf een foto neemt van het rijtje getuigen en het bruidspaar;
  • Zorg er als getuige voor dat je een goed aansluitende outfit draagt. Hiermee voorkom je een inkijk op het moment dat je naar voren leunt om te tekenen;
  • Een jumpsuit is altijd een goede keuze en heeft als voordeel dat het minder opvalt wanneer je halverwege de dag je hakken omruilt voor platte schoenen;
  • Wat betreft de platte schoenen, zorg ervoor dat je outfit niet alleen bij je hakken, maar ook bij je platte schoenen past;
  • Let er daarnaast op dat niet alleen je outfit, maar ook je tas bij de dresscode past. Niet ieder net tasje is geschikt voor iedere dresscode. Zorg er daarom voor dat ook deze bij het kleurenpalet van je look past;
  • Deo en smint kunnen een lifesaver zijn tijdens deze lange dag. Stop deze daarom altijd in je tas;
  • Is het niet helemaal duidelijk wat de dresscode is? Check dit met het bruidspaar;
  • Een bruiloft kan een lange dag zijn. Probeer de dag van te voren daarom wat tijd in te lassen voor ontspanning en trakteer jezelf op een manicure of de kapper;
  • Hoge hakken staan mooi, maar zijn vaak niet erg comfortabel om op te dansen. Zorg er daarom voor dat je altijd een paar flats mee hebt in je tas.