Hide menu

25 February 2021 13:59

7 royal Netflix series die je gezien moet hebben!

Of je nu fan bent van royals of niet: zodra je Netflix opent, word je overspoelt met de ene royal serie naar de andere.
We will never be royals, maar dat is oké! Dankzij deze heerlijke series, waan je jezelf dichterbij de royals dan ooit.
Je kunt wegdromen bij de dramatische kostuums, familie intriges, mooie accenten en bovenal zie je ook de menselijke kant van de royal family’s.
Uiteindelijk zijn het ook maar gewoon mensen.
Om een kijkje te nemen in de (soms geromantiseerde) wereld van de royals, zetten we 7 royal Netflix series
voor je op een rij vol met Engelse, Franse, maar ook Russische intriges!

The Crown

Uiteraard met stip op één: The Crown! Dit is één van de eerste series die een beeld schetste van het leven van Queen Elizabeth II sinds haar bruiloft in 1947. Wist je trouwens dat dit de eerste royal wedding was die werd opgenomen en uitgezonden via de radio? Wat deze serie zo ontzettend interessant maakt is dat er voor verschillende seizoenen andere acteurs worden gebruikt. Je ziet Elizabeth en de rest van haar familie dus echt ouder worden. Het is dan ook een meeslepend verhaal dat zelfs bij het echte Britse koningshuis stof heeft doen opwaaien. Ervaar zelf hoe je meer begrip én onbegrip voor het Britse koningshuis krijgt.
/en/stories/7-royal-netflix-series-die-je-gezien-moet-hebben.html/bridgerton.jpg

Bridgerton

Ook zo’n ontzettend grote hit en een serie waar onze powervrouw Anniek groot fan van is. Het feit dat Bridgerton de best bekeken nieuwe serie ooit is op Netflix, maakt je natuurlijk al nieuwsgierig. Al meer dan 82 miljoen huishoudens gingen je voor om een kijkje te nemen in het leven van Daphne Bridgerton. Daphne - wij mogen Daphne zeggen - komt uit een adellijke familie. Ze wordt door diezelfde familie gepresenteerd op de huwelijksmarkt en dat brengt uiteraard veel drama met zich mee. De serie speelt zich af in het negentiende eeuwse Londen en is een echte must watch! Goed nieuws: het tweede seizoen is al aangekondigd.

 

 

The Story of Diana

Na het zien van The Crown, kun je eigenlijk niet anders dan deze documentaire bekijken. In The Story of Diana wordt het bijzondere leven en de persoonlijke problemen van de overleden prinses Diana in beeld gebracht. Dit wordt gedaan aan de hand van interviews met haar broer en anderen die haar goed kenden. Als je geen genoeg kunt krijgen van Princess Di en het Britse koningshuis (net zoals wij), dan is deze documentaire 100% een aanrader!
/en/stories/7-royal-netflix-series-die-je-gezien-moet-hebben.html/windsors.jpg

The Windsors

Hadden we al gezegd dat we fan waren van het Britse koningshuis? We maken er in ieder geval geen geheim van in deze lijst, want ook deze serie gaat over het Britse koningshuis (yes!). Deze keer hebben we een luchtigere serie voor je, want in The Windsors worden de Britse royals als karikaturen neergezet. Het is een komische soapserie zonder dat het over de top gaat. Inmiddels zijn er alweer twee seizoenen beschikbaar op Netflix, dus er is nog genoeg om in te halen!

 

 

The Last Czars

In deze serie zijn we iets verder weg dan Engeland, want we gaan naar... Rusland. Deze Netflix serie draait namelijk om de laatste tsarenfamilie, de Romanovs. In zes afleveringen word je meegenomen in het verhaal van Tsaar Nicholas II en zijn gezin. Nadat zijn vader, Alexander III, met een ijzeren vuist over Rusland had geregeerd, was Nicholas II de ‘gelukkige’ die over een ontevreden Rusland moest regeren. Het schijnt dat hij zelf überhaupt niet stond te trappelen voor zijn tsaarschap. Het recept voor intriges dus! Leuk feitje: in het echte leven zijn de Romanovs en het Britse koningshuis verre familie van elkaar.
/en/stories/7-royal-netflix-series-die-je-gezien-moet-hebben.html/reign.jpg

Reign

Deze serie draait volledig om het bijzondere leven van Mary Stuart. In de volksmond is ze beter bekend als de Queen of Scots. Haar leven kreeg al een bijzondere wending toen ze pas zes dagen oud was en tot koningin werd benoemd. Arme Mary. Reign speelt zich af in Frankrijk in het jaar 1557. Frankrijk? Ja zeker, want de Schotse koningin Mary verblijft aan het Franse hof omdat ze wacht op haar huwelijk met Frans II van Frankrijk. Hier is ze trouwens al sinds haar zesde mee verloofd. Ook best bizar. Verwacht in deze serie machtsgrepen, een bemoeizuchtige schoonmoeder en héél veel intriges.

 

 

The Royal House of Windsor

Om het lijstje af te sluiten, hebben we nog één serie over de Britse royals. Gewoon omdat het kan én omdat het een ontzettend goede documentaire is. De zesdelige documentaire laat, op basis van nieuwe informatie, de belangrijkste momenten uit de geschiedenis van de Britse royals zien. Je krijgt te zien hoe de koninklijke familie de afgelopen honderd jaar de machtsstrijd, intriges en de media hebben overleefd. Verwacht pogingen van prins Philip om de koninklijke familie te moderniseren, informatie over de kloof tussen prinses Diana en prins Charles en nog veel meer!
fashiontrendcollectionin the spotlighttravelbehind the sceneshotspotmediacareteamcustomer servicetipspowervrouwenduurzaamheid

Misschien vind je dit ook interessant

collection
Go with the flow
Waan jezelf in Marokkaanse en tropische sferen met onze nieuwste collectie ‘Go with the flow’. Check ‘m hier!
Lees artikel
powervrouwen
Powervrouwen Maxime & Sarah
We stellen je voor aan de dames die aan het roer staan bij het Van der Valk Hotel, de Zuidas. Dé locatie van onze fotoshoot. Lees snel verder!
Lees artikel
fashion
Office chique: 4x super vrouwe...
Wat trek je aan als je aan het werk bent? Eén van onze office looks natuurlijk! Check ze hier.
Lees artikel