Hide menu

23 November 2021 17:00

Buy less. Choose well. Make it last.

In deze tijd van het jaar vliegen de kortingen en prijzenstunts je om de oren en verdwijnt de betekenis van het product naar de achtergrond. Juist nu willen wij laten zien hoe mooi en waardevol ons product is. 

 

 

 

Producten vol passie
Elk kledingstuk, meubel of apparaat drukt een stempel op mens en planeet. De mooiste items zijn ontworpen en gemaakt met liefde en dat geldt ook zeker voor die van Studio Anneloes. Op ons kantoor in Amsterdam werkt ons team, met Anneloes aan het roer, met veel passie aan om mooie collecties. De travelstof waarvan de meeste Studio Anneloes items zijn gemaakt komt van stoffenproducent Eurojersey met wie wij een goede band hebben. De mensen achter dit inspirerende bedrijf steken veel energie in het ontwikkelen van de mooiste en meest comfortabele materialen en maken daarbij bewuste keuzes op het gebied van duurzaamheid. Vervolgens wordt de stof met liefde verwerkt tot stijlvolle kledingstukken in de ateliers van onze partners in Polen. Zo zijn er nog veel meer mensen die bijdragen aan onze collecties. Samen met onze partners en collega’s ontwikkelen wij een product waar we trots op zijn. 

Bewust
If you like it, then you shouldn’t put a discount on it. Wat ons betreft zou het niet fair zijn om veel korting te geven op een product dat met zorg gemaakt is. We willen dichtbij onszelf blijven door niet mee te gaan in de prijsverlagingen rondom Black Friday en Cyber Monday. We hopen zo ook een stukje bewustwording te creëren. Vandaar ons motto: Buy less, choose well, make it last!

/en/stories/buy-less-choose-well-make-it-last.html/Image2.jpg

Buy less

We snappen dat sommige deals heel aantrekkelijk klinken, maar probeer goed na te denken of je op lange termijn net zo blij bent met het product als op korte termijn. Ga je iets écht dragen? Wij willen vrouwen niet teveel triggeren om kleding te kopen die ze niet nodig hebben. Bewust keuzes maken is de eerste stap naar een duurzamere garderobe. Meer tips vind je hier.


Choose well
Hoe je goede keuzes maakt voor jouw garderobe? Kies kledingstukken die lang meegaan en probeer de footprint in de gaten te houden. Bijvoorbeeld doordat ze gemaakt zijn van een stof die mooi blijft, zoals travelstof of doordat er weinig andere features zijn die kapot kunnen. Een item met opgestikte kraaltjes zou bijvoorbeeld sneller kapot kunnen gaan dan producten waar minder poespas aan zit. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je nooit meer iets kunt kopen met opvallende features, maar wel dat een goede basisgarderobe essentieel is. Basics moeten wat ons betreft tijdloos, stijlvol en makkelijk te combineren zijn. Daarnaast kun je een aantal statement pieces kiezen om jouw stijl te benadrukken.

 

 

 

Make it last
Een van de manieren om de mate van duurzaamheid van een kledingstuk te bepalen, is door te kijken hoe vaak je het aan kunt trekken voordat het gaat slijten of voordat het uit de mode raakt. Of je een kledingstuk koopt met de intentie om het twee keer of tweehonderd keer te dragen, maakt een gigantisch verschil voor onze planeet. Je kunt de levensduur van jouw kleding verlengen door er goed voor te zorgen. Lees dus goed onze wastips door als je kleding van Studio Anneloes koopt en kijk ook goed wat je nog meer kunt doen om de staat van jouw kleding optimaal te houden. Veel knitwear kun je bijvoorbeeld beter liggend in de kast bewaren dan hangend. We know you care!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SAfashiontrendcollectionin the spotlighttravelbehind the sceneshotspotmediacareteamcustomer servicetipspowervrouwenduurzaamheid

Misschien vind je dit ook interessant

team
Meet graphic print designer Ki...
En ontdek de prints die ze ontworpen heeft voor Fabulous at Every Age!
Lees artikel
fashion
Is bruin het nieuwe zwart?
Lees hier waarom bruin een plekje in jouw garderobe verdient en ontdek onze tint mocha!
Lees artikel
collection
Fabulous at Every Age
Bekijk de nieuwe collectie en ontdek de kledingstijl van onze team members Acuña, Kim en Jacqueline!
Lees artikel