Hide menu

28 April 2021 15:17

Guess who's back? The Franka limited edition

Jarenlang is dit de meest gewilde broek van Studio Anneloes geweest. De broek stelt nooit teleur, zit fantastisch en is ook nog eens tijdloos item. We hebben het natuurlijk over de Franka! Studio Anneloes bestaat 15 jaar dus we konden niet anders dan de meest begeerde broek speciaal voor jullie in een nieuw jasje te steken. We gaan deze keer niet voor de Franka 2.0, maar zelfs voor de Franka 3.0! Lees hier alle ins and outs over de nieuwe broek én kom erachter waar de naam eigenlijk vandaan komt.


Het verhaal achter de Franka

Het is alweer tien jaar geleden dat we de eerste Franka lanceerden. We waren zelf groot fan van de broek, maar stiekem waren we best overweldigd door het daverende succes van de broek. De Franka’s waren niet aan te slepen! Maar eerst even een stapje terug: hoe zijn we bij de naam gekomen? Je zult het niet geloven, maar de broek is vernoemd naar de ex van Jan-Willem (ja echt, de man van Anneloes).

Toen er een naam voor de broek verzonnen moest worden, had Anneloes even geen inspiratie. Daarom vroeg ze maar aan Jan-Willem of hij een aantal namen van zijn exen kon opnoemen. Anneloes vond (en vindt) Franka een krachtige naam die perfect bij de broek paste. De rest is geschiedenis. Franka bedankt!

/en/stories/guess-who-s-back-the-franka-limited-edition-in-12-verschillende-kleuren.html/image2.jpg

Franka 2.0

Twee jaar geleden ontwierpen we een nieuwe versie van de Franka: de ‘New Franka trousers’. De Franka original is en blijft een heerlijke broek, maar met continue veranderende modetrends konden we natuurlijk niet stil blijven staan. Daarom zijn we terug naar de tekentafel gegaan en is de ‘New Franka trousers’ geboren. Deze keer zonder cuffs (soort elastieken band) aan de onderkant van de broekspijpen, een iets hoger kruis en wat kleinere kniestukken. De Franka was en is weer helemaal on-trend!

De nieuwe Franka 3.0 limited edition
Mooi al die historie natuurlijk, maar in het hier en nu ben je vast nieuwsgierig naar de nieuwe Franka. Houd je vast, want aanschouw de ‘Franka 3.0 trousers’! De broek is gebaseerd op de one and only ‘oer’ Franka. Dit betekent dat de cuffs aan de onderkant van de broekspijpen terug zijn, yes! De cuffs passen perfect bij het feit dat we door corona wat meer casual gekleed gaan. Met deze broek zie je er stylish uit, maar ga je toch voor een casual look. Verder heeft de broek stoere siernaden, nemen we afscheid van de kniestukken en zijn de kenmerkende steekzakken voor en de faux-klepzakken aan de achterkant nog steeds te vinden op de Franka.

 

 

In 2011 was het een hype om je broek baggy te dragen, in 2021 dragen we ‘m juist liever hoger of gewoon normaal. Daarom is het kruis van de Franka 3.0 een stuk hoger dan bij de ‘oude’ Franka, zodat je er helemaal fashionable bij loopt. Waar wij niet over uitgepraat raken, zijn de limited edition kleuren van de Franka. De Franka 3.0 is in maar liefst twaalf kleuren verkrijgbaar, waarvan er negen limited edition zijn. De negen limited edition kleuren zijn: Red, Abricot, Classic Blue, Dark Grey, Mist Grey, Sahara, Camel, Off White en White. Fantastisch toch? Gelukkig is de Franka 3.0 trousers unlimited verkrijgbaar in onze basiskleuren Black, Dark Blue en Green. Wat is jouw true colour?

SHOP DE FRANKA 3.0
/en/stories/guess-who-s-back-the-franka-limited-edition-in-12-verschillende-kleuren.html/image4.jpg

De verschillen op een rijtje

Oké leuk al die Franka’s, maar wat zijn nu de verschillen? We zetten drie generaties Franka en hun kenmerken even in chronologische volgorde voor je op een rijtje:

Franka trousers
● Verkrijgbaar in travel medium
● Cuffs aan de onderkant van de broekspijpen
● Het kruis is wat lager/langer
● Siernaden en kniestukken

New Franka trousers
● Verkrijgbaar in travel medium
● Geen cuffs onderaan de broekspijpen
● Het kruis iets hoger dan de klassieke Franka
● Siernaden en wat kleinere kniestukken

Franka 3.0 trousers
● Verkrijgbaar in travel medium
● Cuffs aan de onderkant van de broekspijpen
● Het kruis is nog wat hoger dan de ‘New Franka trousers’
● Siernaden, maar geen kniestukken
● Beschikbaar in twaalf verschillende kleuren, waarvan er negen limited edition zijn

Ben je klaar om voor de 3.0 versie van jou en je broek te gaan? Shop dan hier de nieuwe Franka 3.0 trousers!

fashiontrendcollectionin the spotlighttravelbehind the sceneshotspotmediacareteamcustomer servicetipspowervrouwenduurzaamheid

Misschien vind je dit ook interessant

collection
Basics by Studio Anneloes
Psssst! We hebben een leuk nieuwtje. Er staan namelijk vijf nieuwe basics voor je klaar. Lees hier meer over essentiële basics.
Lees artikel
collection
Anneloes’ verhaal achter 15 ja...
Anneloes vertelt haar verhaal achter vijftien jaar Studio Anneloes. Lees snel verder!
Lees artikel
travel
Staycation in Nederland
Opzoek naar mooie plekken om je even terug te trekken? Wij geven je graag wat tips voor in de voorjaarsvakantie.
Lees artikel