Hide menu

07 June 2021 14:00

In the spotlight: Van Tilburg

Dit keer brachten we een bezoekje aan de grootste winkel van Nederland: Van Tilburg! Studio Anneloes is één van de ruim 800 (!) merken die bij deze shop verkocht worden. We spraken Doret van Oort, Inkoopster damesmode.


"Vakmanschap en persoonlijke aandacht maakten de kleine winkel groot en die waarden zorgen nog steeds voor het Van Tilburg-gevoel."

Kun je iets vertellen over de achtergrond van Van Tilburg?
In 1950 openden Jan en Bets van Tilburg een kleermakerswinkel in kleine manufacturen. We hebben dus ambachtelijke roots. Na elf jaar verhuisden ze met hun zaak naar het centrum van Nistelrode en daar groeide Van Tilburg geleidelijk uit tot de grootste zelfstandige modewinkel van Nederland. Vakmanschap en persoonlijke aandacht maakten de kleine winkel groot en die waarden zorgen nog steeds voor het Van Tilburg-gevoel.

Hoe is jouw passie voor mode ontstaan?

Ik ben mijn loopbaan gestart als visual merchandiser. Tijdens mijn stages kwam ik veel in kledingzaken en daar is de liefd¬e voor mode begonnen. Na een paar andere banen ben ik bij Van Tilburg Mode & Sport aan de slag gegaan, waar ik samen met een aantal collega’s verantwoordelijk ben voor de dames inkoop. Met inkopen kun je het beeld van de winkel bepalen. Niets is leuker dan dat!

/en/stories/in-the-spotlight-van-tilburg.html/image2.jpg

"Klanten kunnen een hapje en een drankje doen in de lunchroom terwijl hun kleding gratis vermaakt wordt in de atelier."

Waarom moeten consumenten juist bij Van Tilburg shoppen?
Met meer dan 800 toonaangevende merken onder één dak, is Van Tilburg hét adres voor de laatste mode, schoenen en sport. Klanten kunnen een hapje en een drankje doen in de lunchroom terwijl hun kleding gratis vermaakt wordt in de atelier. Goede service en bereikbaarheid vinden we heel belangrijk. We hebben daarom veel parkeerplaatsen en een bushalte voor de deur. We hebben niet voor niets de vakjuryprijs voor Beste zelfstandige winkel van Nederland en diverse publieksprijzen gewonnen.

Hoe heeft Corona jullie op positieve manier beïnvloedt en geïnspireerd?

We hebben eens kritisch naar de winkel gekeken en de vloeren hierdoor anders ingedeeld wat merken betreft en al onze mode adviseurs hebben nieuwe trainingen gehad. We hebben ook extra tijd en aandacht in onze online kanalen gestoken.

 

 

"Onze klanten zijn heel enthousiast over de travelstof, mede omdat het kleurvast is en comfortabel zit."

Wat spreekt je zo aan om Studio Anneloes te verkopen?
Onze klanten zijn heel enthousiast over de travelstof, mede omdat het kleurvast is en comfortabel zit. Alle collecties bestaan uit mooie prints en vormen. We merken dat aan het aantal keren dat klanten terugkomen naar onze winkelen om hun Studio Anneloes collectie uit te breiden. Dé favorieten zijn de Downstairs trouser en de Clean blazer.

Welk artikel uit de Studio Anneloes collectie spreekt je het meeste aan?

De Angelique Jumpsuit vind ik geweldig! Die sluit helemaal aan bij mijn smaak en stijl.

Wat is een absolute must in iedere kledingkast?
Een jeans! Want: makkelijk met alles te combineren en het zit heerlijk.

Als je Van Tilburg moest vergelijken met een kledingstuk, welke zou dat dan zijn?

Ik zou Van Tilburg vergelijken met een jeans, want die past iedereen! Altijd on-trend en perfect afgestemd op jouw lijf en jouw stijl.

Meer weten of klaar om te shoppen? Check dan snel de website van Van Tilburg.


fashiontrendcollectionin the spotlighttravelbehind the sceneshotspotmediacareteamcustomer servicetipspowervrouwenduurzaamheid

Misschien vind je dit ook interessant

trend
Cool en chic: Greige
Niet grijs, niet beige, maar Greige is de kleur waar je in gezien wilt worden dit seizoen. Lees snel de blog!
Lees artikel
collection
Around the pool
Met een cocktail in de hand flaneren rond het zwembad, does it get any better than this? Enter: part #9 Around the pool!
Lees artikel
care
5x tips voor een duurzamere ga...
Een duurzame garderobe? Wij vertellen je met vijf gouden tips hoe je dat kan bereiken!
Lees artikel