Hide menu

01 September 2021 06:00

Shades of purple

Paars, de kleur van luxe, sophistication en uitdaging. Perfect voor een stijl statement, vinden wij! En we zijn niet de enige, want de kleur is trending at the moment. Ontdek Blackberry, Mauve en Lilac uit de La Dolce Vita collectie!


 

Melodramatic Mauve
In fashion zijn we gek op melodramatische kleuren. Je kunt er een statement mee maken en jezelf onderscheiden van de massa. Deze kleur was eeuwenlang een favoriet onder royals. Het staat namelijk voor daadkracht, visie en rijkdom. Een beetje royalty in je garderobe kan natuurlijk geen kwaad. Daarom is het een van onze favoriete tinten van het moment. Mauve is dus perfect voor fashion lovers met een visie en een goede dosis lef. Waag je aan mauve en de complimentjes zullen binnenstromen. De kleur werkt ook nog eens kalmerend en heeft een stimulerend effect op je creativiteit. Need we say more? 
 
How to style
Mauve is dus een echte statement kleur. In combinatie met neutrale tinten komt deze eyecatcher dus extra goed tot zijn recht. Combineer mauve met andere paarstinten of ga bijvoorbeeld voor grijs, wit of zwart. Denk bijvoorbeeld aan een greige powersuit met een knalpaarse top eronder. Bijvoorbeeld het Eliza satin shirt of de Poppy blouse in Mauve. What a vision! Ben jij een expert in het combineren van kleuren, dan durf je mauve misschien ook wel te stylen met een andere opvallende tint, zoals oranje of roze. Een combinatie die je misschien ook niet als eerste zou bedenken is mauve met caramel. Toch ontstaat er een soort magie als je deze kleuren samenvoegt. Kijk maar naar La Dolce Vita!
/en/stories/shades-of-purple.html/Image2.jpg

Lovely Lilac
Lila is al een tijdje terug in het modebeeld en wij kunnen er geen genoeg van krijgen. We zijn niet de enigen. Deze pretty pastel is wederom trending dit seizoen. Komt het door de luxe vibe of door het feit dat het veel mensen mooi staat? Of zou het komen doordat je er zoveel kanten mee op kan in je styling? Anyway, wij zijn fan! In de kleurenpsychologie wordt Lilac omschreven als een kleur die zuivere en fijne gedachten en activiteit symboliseert. Oftewel: bijna iedereen krijgt een goed gevoel van het zachte paars. Met een outfit in de kleur lila verspreid je dus overal waar je gaat positive vibes. 

How to style
Je kunt lilac eindeloos combineren. Wij vinden ‘m heel mooi in combinatie met andere paarstinten en daarom komt deze trendkleur terug in veel prints in de La Dolce Vita collectie. Onder andere in combinatie met blackberry en caramel. Just wow! Ook in combinatie met wit is het een echte topper. Maar de kleurcombinatie die misschien nog wel het meeste gewaardeerd wordt in fashion land is lilac met yellow. Het luxe, lichte voorkomen van de paarstint is zo stijlvol in combinatie met de sprankelende knalkleur geel. Door te spelen met verschillende materialen, maak je jouw outfit iets spannender. Kies bijvoorbeeld voor de Sorella top van satijn viscose. Wedden dat jij een onuitwisbare indruk achterlaat!

 

 

Brilliant Blackberry
Blackberry is wat wij noemen een slimme kleur. Deze tint brengt jouw garderobe naar een hoger niveau, maar het kan wel een uitdaging zijn om ‘m te stylen. We got you! Blackberry is heel uniek. Het is een rustige kleur die je zowel zakelijk als casual in kunt zetten. Paars is een mix van rood en blauw en deze twee tinten hebben tegenstrijdige eigenschappen. Rood staat voor energie en passie, terwijl blauw staat voor rust en geduld. Het duo levert dus een interessante en mysterieuze mix op. Blackberry heeft een mate van elegantie waar andere kleuren niet aan kunnen tippen. 

How to style
Combineer blackberry met lichtere kleuren. Natuurlijk kun je zwart met deze tint stylen, maar er zit dan weinig diepte in je outfit omdat deze kleuren zo dicht bij elkaar liggen. Haal er liever een lichte tint bij om je outfit interessant te maken. Met wit haal je de mooie eigenschappen van blackberry bijvoorbeeld veel meer naar boven. Ook door te stylen met andere paarstinten, kun je blackberry een beetje opspicen. Bijvoorbeeld met lilac en mauve. Wij hebben deze mix toegankelijk gemaakt door verschillende prints te brengen in La Dolce Vita. Naast de eerder genoemde paarstinten zijn ook blackberry en caramel een waanzinnig duo. Zo mooi!

SHOP DE PAARSTINTEN HIER
 

 

 

fashiontrendcollectionin the spotlighttravelbehind the sceneshotspotmediacareteamcustomer servicetipspowervrouwenduurzaamheid

Misschien vind je dit ook interessant

fashion
6x styling lessen van Carrie B...
Tule, knielaarzen en statement accessoires; lees de blog en laat je inspireren door de looks van Carrie Bradshaw!
Lees artikel
collection
Chic in the city
Vacation season is over en we gaan er weer tegenaan. Dat doen we natuurlijk wel in stijl. Lees snel verder!
Lees artikel
fashion
6x how to style: de witte blou...
Lees hier hoe je de witte blouse op zes verschillende manieren kunt stylen!
Lees artikel