Denim

Als er één stof voor iedereen geschikt is, is het wel denim. Spijkerstof heeft een stoer en nonchalant karakter, maar kan ook op een chique manier gecombineerd worden. Bij Studio Anneloes staat comfort hoog in het vaandel en daarom zijn onze denim items voorzien van stretch. Ook duurzaamheid speelt altijd een rol. Meer over onze premium denim kwaliteit lees je hier.

Stretch denim

Een jeans wordt alleen tot favoriet gekroond wanneer zowel de look als de feel goed is. Wij weten zeker dat onze spijkerbroeken bij jou op de eerste plaats zullen komen. We werken bijna uitsluitend met denim waar lycra of elastaan in verwerkt is. Beide staan bekend om de rekbaarheid.

Denim kun je heel makkelijk combineren met andere stoffen. Onder andere met travelstof, brei en viscose.

Duurzamere keuzes

Bij het maken van mooie en comfortabele kleding voor vrouwen, houden we ons bewust bezig met onze footprint. We kiezen als dit beschikbaar is voor een variant van katoen die minder schadelijk is voor de planeet, dus organic of recycled cotton. We streven ernaar te werken met spijkerstof die ten minste aan een van deze standaarden voldoet. Of we kiezen voor een samenstelling met een ander duurzamer materiaal, zoals TENCEL™ of bamboe. 

Denim van organic cotton

Organic cotton is geproduceerd met respect voor mens en milieu. Bij de teelt zijn geen pesticiden of andere synthetische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Daarnaast wordt er zo bewust mogelijk omgegaan met water. Organisch of biologisch katoen is altijd gecertificeerd, wat inhoudt dat er een goede controle is op zowel de manier van verbouwen als de arbeidsomstandigheden.

Denim van gerecycled katoen

Spijkerstof is een sterk materiaal en daardoor heeft het een lange levensduur. De katoenvezels kunnen gerecycled worden. Bij het mechanisch recyclen van denim wordt de stof door een schredder gehaald, waarna er uiteindelijk kleine vezels overblijven. Deze zijn op zichzelf niet sterk genoeg om een sterke, nieuwe spijkerbroek van te maken. Daarom worden momenteel bijna nooit broeken gemaakt van 100% recycled cotton. Door de vezels te mixen met nieuwe katoenvezels, ontstaat er een stof die wel stevig genoeg is voor een jeans.

Denim blends

Om het ‘duurzamere’ aandeel in de samenstelling te verhogen, kijken we naar de combinatie met andere duurzamere materialen.

TENCEL™

Deze vezels komen uit duurzaam beheerde bossen en worden geproduceerd door middel van een gesloten systeem. De vloeistoffen worden hergebruikt om de impact op het milieu te minimaliseren. Daarnaast is TENCEL™ ook een heel fijn materiaal in gebruik. Het draagt comfortabel omdat het zacht is voor de huid en omdat het vocht reguleert.

Bamboe

Bamboe groeit ontzettend snel en het neemt weinig ruimte in, waardoor er minder hectaren land nodig zijn om het te verbouwen. Bij de groei van bamboe zijn geen pesticiden nodig, omdat de bomen van nature bestand zijn tegen plagen en schimmels. Daarnaast filtert en absorbeert het de Co2 uitstoot én produceert het veel zuurstof. De bamboe vezel is zeer sterk en kan ook nog makkelijk gerecycled worden. We zijn ons bewust van het chemische proces om van bamboe textiel te maken en proberen dit in verhouding te zetten tot de ‘duurzamere’ voordelen van dit materiaal. We volgen de voortgang op het gebied van mechanische productie van bamboe textiel.

Label van appelleer

Je kent ze wel: die labels die achterop je broek zitten bij je tailleband. Meestal zijn die labels gemaakt van leer, maar wij zagen kansen om ook hier een bewustere oplossing voor te vinden. Het perfecte alternatief: appelleer. Je leest het goed. Leder, maar dan gemaakt van appels. Dit materiaal is duurzaam en vegan. Zelfs de bron van dit materiaal is op een bewuste wijze verkregen. 

De labels worden namelijk gemaakt van appelresten uit de sap industrie. Na het persen van de sap, blijven de gedroogde pulp, de schillen en de kern over. Bovenop al deze pluspunten vindt de verwerking van het appelleer ook nog eens plaats in Europa en zoals je misschien wel weet, zijn we bij Studio Anneloes grote voorstanders van close-to-home productie. Meer hierover lees je op onze duurzaamheidspagina.