De ultieme broekengids

Gepubliceerd op 20-03-2024

De ultieme broekengids

Een ode aan een van de meest praktische en comfortabele kledingstukken die er bestaat: de broek. Ontdek het geschikte model bij jouw stijl en figuur.

Comfortabele damesbroeken

Bij het kiezen van een broek is comfort key. Een broek die lekker zit, trek je immers veel sneller aan dan een ongemakkelijk exemplaar. Iets wat elke broek comfortabel maakt, is stretch. Broeken waarin dit verwerkt zit, zijn bijvoorbeeld broeken gemaakt van stretch denim of travelstof. Beide stoffen bevatten veel elasticiteit, wat ervoor zorgt dat de broeken lekker zitten. 

pantalon

Een pantalonis een nette, lange broek en is de perfecte basis van een broekpak of business look. Oorspronkelijk had een pantalon rechte pijpen, maar tegenwoordig zijn er ook volop pantalons in een wide of slim fit model.

 

Op zoek naar een pantalon die niet alleen stijlvol is, maar ook nog eens lekker zit? Onze pantalons gemaakt van travelstof zijn de perfecte basis van een stijlvolle, zakelijke look. Combineer ‘m met een mooie blazer en je broekpak is compleet.

skinny broek

Blijf je trouw aan de skinny broek? Snappen we. Accentueer je graag je benen? Dan is de skinny voor jou een goede keuze. Een mooi aangesloten broek kan namelijk veel voor je figuur doen. Een groot voordeel van de skinny is dat je deze broek met elk paar schoenen kunt combineren. Of je nu sneakers, laarzen of hakken draagt, een skinny is eindeloos te stylen. 

straight/slim fit

De straight of slim fit  wordt ook wel regular of tapered genoemd. De broekspijp van dit model valt net iets losser dan bij een skinny broek, maar volgt nog wel de vorm van je benen. Hierdoor heeft dit model een vrouwelijke uitstraling en past het bij bijna ieder lichaamstype. 

flared pants

De flared pants wordt ook wel gezien als een tussenoptie voor een wijde en een aangesloten broek. Het bovenste deel van de flared pants is namelijk aangesloten aan het bovenbeen en vanaf de knie loopt de broek wijd uit. Deze tussenoptie combineert het vrouwelijke van een strakke broek met het comfortabele van een wijde broek. 


Zou je graag wat langere benen hebben? Dan is een flared een goede keuze. Dit model laat je benen namelijk optisch langer lijken. Onze flared broeken zijn vaak gemaakt van bonded travelstof. Deze stevige stof egaliseert en zorgt ervoor dat jouw benen extra mooi uitkomen. 


Zijn flared broeken bij jou vaak net te kort? Speciaal voor dames met lange benen hebben we de Flair trousers ook in een langere variant. Benieuwd welke Flair het best bij jou past? Je leest het in de Flair blog

 

wijde broek

Wijde broeken zitten lekker en zorgen voor een nonchalante look. Wanneer je kiest voor een hoog model, kun je met een wijde broek goed de nadruk leggen op je taille. De wide fit is een perfecte match met zo’n beetje ieder lichaamstype. Draag er sneakers onder voor het versterken van de nonchalante look of kies voor een hak voor het creëren van een iets klassiekere look. 

7/8 broek

Bij een ⅞ broek zijn de enkels bloot, waarmee je zowel een chique als nonchalante look kunt creëren. Vind je het jammer dat je schoenen bij een lange flared broek vaak onder je broekspijpen verdwijnen? Met een ⅞ broek is dit niet het geval en kun je goed de aandacht op je schoenen vestigen. 


Toch is dit model niet voor iedereen geschikt. Vrouwen met een wat korter lichaamstype kunnen door deze broek namelijk nog iets korter lijken. Wil je optisch dus liever meer lengte creëren? Dan kun je beter voor een skinny of flared model kiezen. Ben je daarentegen bevoorrecht met een paar lange benen? Dan is het ⅞ model voor jou een perfecte keuze. 

Capri / driekwartbroek

Driekwartsbroeken zijn comfortabel en luchtig. Maak maar alvast ruimte in je koffer, want deze broek is perfect voor op vakantie. Capri’s zijn geschikt voor verschillende activiteiten. Van sportieve activiteiten tot casual dagelijkse bezigheden. Door hun lengte bieden ze bescherming tegen insecten en schurende materialen, terwijl je de vrijheid houdt om te bewegen.

Bermuda & shorts

Een comfortabele korte broek of een bermuda is het ideale item in de lente- en zomermaanden. Onze Bermuda trousers is een wat langere korte broek met omslag aan de onderkant van de pijpen. Combineer jouw shorts of bermuda met een blazer en je hebt een mooi zomers pak. 

De perfecte jeans

Een goede jeans is een essentieel onderdeel van iedere garderobe. Onze stretch denim spijkerbroeken zitten zo lekker, dat je haast zou vergeten dat je een jeans draagt. Of je nu gaat voor een slim fit, flared jeans of een wijde variant, al onze spijkerbroeken zorgen voor een stijlvolle en comfortabele look. 


Wist je dat alle jeans van Studio Anneloes van bewuste denim zijn gemaakt én ook nog eens heerlijk stretchy zijn? In deze blog lees je er meer over

 

Zomerbroeken

In de zomer hebben we massaal behoefte aan lichte tinten en luchtige materialen. In je vrije tijd grijp je misschien graag naar mooie shorts of een bermuda, maar dat is niet in iedere werkomgeving office proof. Een lange broek van een luchtig materiaal of een lichte broek kan in dit geval de ideale oplossing zijn.

 

Cargobroeken

De cargobroek is terug van weggeweest. Je herkent deze trend broek aan de camouflagetinten, het losvallende model en de grote klepzakken aan de zijkant van beide benen. Wil je de cargobroek extra laten opvallen? Combineer ‘m dan met basisitems uit de Essentials collectie. Je look extra kracht bij zetten? Ga dan voor een ton sur ton look. 

 

Broeklengte maatadvies

Twijfel je of een broek te kort of juist te lang is? Bij iedere broek in onze webshop staat de binnenbeenlengte in de productbeschrijving benoemd. Nu snappen we dat je wellicht niet weet wat je eigen binnenbeenlengte is en deze info je dus weinig zegt. Gelukkig hebben we daar een oplossing voor. 


In tegenstelling tot de lengte van je binnenbeen, weet je waarschijnlijk wel welke jeans lengtemaat je hebt. Deze maten worden benoemd in inches. Een inch is 2,54 centimeter. Een kleine rekensom leert ons dus dat een broek met een binnenbeenlengte van 91 centimeter, gedeeld door 2,54 inch, neerkomt op 36 inch. Een broek met een binnenbeenlengte van 91 centimeter is dus gelijk aan lengtemaat 36. De reguliere Flair heeft daarentegen een binnenbeenlengte van 82 centimeter en komt daarmee overeen met lengtemaat 32. Bekijk hier onze maatadvies pagina voor meer informatie.