Menu

25 maart 2020 14:01

Anneloes' keuken favorieten

Van een heerlijke pasta tot bananenbrood & een asperge voorjaarstaart tot shakshuka. Hieronder vind je een paar favoriete recepten van Anneloes.
Niet alleen gezond maar ook gemakkelijk en natuurlijk, super lekker. Ready, set, cook!

Aspergetaartje met groene kruiden en Parmezaanse kaas


Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg uit de koeling of ontdooid diepvriesbladerdeeg
- 500 g dunne groene asperges
- 1 stuk Parmezaanse kaas
- Zout en peper uit de molen
- Olijfolie
- 1/4 rode ui, gesnipperd
- 10 takjes fijngeknipte kervel
- 10 blaadjes fijngeknipte basilicum
- 1 eidooier, losgeklopt
- Bakpapier

Bereidingswijze
Verwarm de oven op 210°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de asperges en snij de onderkant eraf. Rol de deeglap op de bakplaat nog wat dunner uit. Snij de deeglap dan doormidden. Leg de asperges op de ene deeghelft. Rasp er een beetje Parmezaan over en bestrooi met zout en peper.
Druppel er een scheut olijfolie over en verdeel de ui en verse kruiden erover. Kwast de deegrand in met water en leg de tweede deeglap op de asperges. Druk de rand met een duim rondom dicht en bestrijk het deeg met ei. Verlaag de oventemperatuur naar 180°C en zet het aspergetaartje 25 min in de oven. Zet de oven uit en plaats de bakplaat 5 min op de bodem van de oven, zodat de deegbodem extra knapperig wordt.

Tip van Anneloes
Je kunt het deeg ook 15 min voorbakken. Bak de asperges en ui dan 5 min in een scheutje olijfolie. Voeg de kruiden, zout en peper toe en verdeel de asperges over de voorgebakken deegbodem en bak nog 5 min af in de oven.

/stories/anneloes-keuken-favorieten.html/tomatenpasta%20met%20mozzarella.jpg

Een snelle en gezonde tomatenpasta met jawel, mozzarella!


Ingrediënten

- 500 gram tomaten in zoveel mogelijk verschillende kleuren
- 500 gram penne
- 80 ml extra vergine olijfolie
- Groot bos bassilicum met blaadjes eraf getrokken
- Grote bos gesneden bieslook
- 500 gram mozzarella
- Zout en peper


Bereidingswijze
Doe de tomaten in een salade-kom en besprenkel ze met twee flinke snuffen zout. Zet het 20 minuten weg. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing, giet de pasta af en voeg toe aan de grofgesneden tomaten. Besprenkel met olijfolie en de kruiden. Trek de mozzarella uit elkaar in kleine stukjes en voeg toe bij de tomaten en pasta in de kom. Schud grondig door elkaar zodat olie en kruiden goed kunnen intrekken. Breng op smaak met peper en zout.

Tip van Anneloes
 
Kook een eitje en snij dit in stukjes als extra garnering - erg lekker!

 

 

Heerlijke shakshuka van de bekende Yotam Ottolenghi!


Ingrediënten

- 2 uien
- 2 rode paprika's
- 2 gele paprika's
- 6 verse takjes tijm
- 15 g verse koriander
- 2 takjes peterselie
- 6 tomaten
- 1/2 tl komijn
- 175 ml olijfolie
- 4 tl rietsuiker
- 2 gedroogde laurierblaadjes
- 1/2 tl safraan
- 1 mespunt cayennepeper
- 250 ml kraanwater
- 8 middelgrote eieren

Bereidingswijze
Snijd de uien in plakken en de paprika’s in repen van 2 cm breed. Hak de blaadjes van de tijm fijn. Snijd de helft van de koriander (houd de rest achter voor garnering) en de takjes peterselie fijn. Hak de tomaten grof.
Rooster het komijnzaad in een grote koekenpan 2 min. op hoog vuur. Voeg de olie en uien toe en bak ze 5 min. Doe de paprika, de suiker en kruiden (peterselie, koriander, tijm en laurier) in de pan en bak alles 5-10 min. op hoog vuur tot de groenten mooi gekleurd zijn. Voeg de tomaten, saffraan, cayennepeper en wat zout en peper toe. Draai het vuur laag en laat de groenten 15 min. pruttelen. Voeg steeds wat water toe zodat het mengsel de consistentie heeft van pastasaus.
Haal de laurier uit de groenten en verdeel het mengsel over 2 grote koekenpannen. Zet ze op halfhoog vuur om ze te verwarmen, maak in elke pan vier holtes in het mengsel en breek in elke holte een ei. Bestrooi ze met zout en zet een deksel op de pannen. Laat ze 10-12 min. op heel laag (!) vuur staan tot de eieren net gaar zijn. Bestrooi het gerecht met koriander en dien het op.

Tip van Anneloes
Je kunt het ook bereiden in twee koekenpannen van 20 cm doorsnee. Gebruik dan 4 eieren per pan!
/stories/anneloes-keuken-favorieten.html/broodjegeitenkaas.jpg

Broodje geitenkaas met vijgen


Ingrediënten
- 2 boterhammen
- 1 eetlepel boter
- 40 gram zachte geitenkaas
- 2 vijgen in plakjes
- Zout en peper naar smaak

 

Bereidingswijze
Makkelijker dan dit wordt het echt niet. Dit recept broodje geitenkaas met vijg heb je gewoon supersnel op tafel staan. En lekker dat het is! Ga ook aan de slag met het bereiden van dit heerlijke broodje. Volg daarvoor de volgende stappen.
Je begint bij dit broodje geitenkaas recept met het verwarmen van een pan op het vuur. Als de pan warm is, draai je het vuur laag. Smeer nu de onderkant van de boterhammen in met boter. Verspreid de geitenkaas over de bovenkant van de boterhammen en laat dit geheel 3 minuten zachtjes bakken. Verdeel vervolgens de vijg eroverheen. Doe de deksel op de pan en laat het nog 1 minuut op het vuur staan.
Het enige dat je nu nog hoeft te doen is de broodjes geitenkaas op smaak brengen met peper en zout. Geniet er van!

Tip van Anneloes
Doe het brood eerst eventjes in de broodrooster voor een knapperige twist!
Eet smakelijk.

 

 

Suikervrij, glutenvrij én lactosevrij bananenbrood!


Ingrediënten
3 (rijpe) bananen
-
 50 gram ontpitte dadels
3 eieren
100 gram amandelmeel
50 gram havermout
1 ½ theelepel bakpoeder
- Handje ongebrande noten (zoals walnoten/amandelen/pecan/hazelnoten, etc.)
Zout


Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 175 graden. Meng de bananen met de dadels in je keukenmachine, of met een staafmixer, tot een glad beslag. Als je ook havermout gebruikt, verpulver dit dan in je keukenmachine tot meel. Klop in een andere kom de eieren luchtig op en voeg wat zout toe. Meng dit met de bananenpuree. Voeg het amandel- en havermoutmeel toe aan het beslag en roer het goed door. Voeg hieraan ook het bakpoeder toe en meng tot een glad beslag. Roer tot slot de ongebrande noten erdoor (deze kun je eventueel ook in kleinere stukjes hakken). Giet het mengsel in de cakevorm en zet het in de oven. Bak je bananenbrood in 45-50 minuten af. Als de bovenkant te donker word, dek het dan af met bakpapier. Check of je bananenbrood gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Is deze nagenoeg schoon (een beetje zacht vind ik altijd wel lekker!)? Dan is je brood klaar. Laat de cake afkoelen en voilà!

fashiontrendspringcollectionSummerin the spotlighttravelbehind the sceneshotspotmediaautumncarewinterteamcustomer servicetipspowervrouwen

Misschien vind je dit ook interessant

collection
Summer Glow
Kun jij net als ons niet wachten op een zomer in eigen land? Lees snel verder voor alle ins en outs over dé nieuwste kleurrijke collectie.
Lees artikel
team
Meet Eric
In gesprek met dé man die ervoor zorgt dat jouw pakketjes zo snel mogelijk op de post gaan!
Lees artikel
fashion
Studio Anneloes VIP-membership
Wil jij als echte Studio Anneloes fan voortaan profiteren van exclusieve privileges? Lees dan snel verder en schrijf je in.
Lees artikel