19 oktober 2020 13:09

In the spotlight: Vandaan

Met twee locaties in het prachtige Maastricht met een groot assortiment in de winkels én online
kun je moeilijk om deze boetiek heen. Hoe Danielle en haar team het allemaal doen lees je hieronder! 


"Oorspronkelijk ben ik begonnen bij Depeche in Maastricht!"

Kun je iets vertellen over de historie van de winkel?
Ik ben oorspronkelijk met mijn eerste winkel in Harderwijk begonnen, in 1990! Na een aantal jaar ben ik terug naar het zuiden vertrokken en heb ik in Maastricht in 1997 mijn eerste winkel in de Heggenstraat geopend. Daar is in 2011 de winkel aan het Keizer Karelplein bijgekomen. Met een 5 minuten loopafstand kan ik daardoor dagelijks gemakkelijk van de ene naar de andere zaak lopen, iets wat bij klanten ook erg goed wordt ontvangen.

Hoe is jouw passie voor mode ontstaan? Heeft dit er altijd al ingezeten of heeft dit zich pas op latere leeftijd ontwikkeld?
Dit heeft er altijd al ingezeten! Ik ben na mijn opleiding (bijzonder onderwijs en instellingen) via een vakantiebaantje de retailwereld ingedoken. Ik merkte als heel snel dat hier mijn passie lag en dat dit was waar ik verder mee wilde. Oorspronkelijk ben ik begonnen bij Depeche in Maastricht waar ik al vrij snel het vertrouwen kreeg van mijn baas om zelfstandig op inkoop te gaan in Italië en Parijs. Dat heeft het mode ‘vlammetje’ alleen maar meer aangewakkerd.

Hoeveel mensen werken er bij jouw in het team?
We zijn in totaal met een team van 10 dames, waaronder enkele part timers en de dames die de webshop beheren.


/stories/in-the-spotlight-vandaan.html/image2.jpg

"Klanten weten dat we ze, indien nodig, van top tot teen kunnen kleden!"

Kun je een paar voorbeelden geven waarom de consument juist bij jullie moet gaan winkelen?
In de loop der jaren weten klanten waarvoor ze bij mij komen. De winkel is altijd gevuld met de nieuwste collecties die wekelijks worden aangevuld. Volgens de klanten is er een gezellige en ongedwongen sfeer. We bieden klanten ook persoonlijk stijladvies. Klanten weten dat we ze, indien nodig, van top tot teen kunnen kleden! Daarnaast hebben we een uitgebreide webshop waarmee we klanten uit het hele land kunnen bedienen.

Hoe heeft Corona jullie op positieve manier geïnspireerd?
Wij hebben in de eerste weken, waarin we er 6 dicht zijn geweest, enorm veel gehad aan onze webshop die ik, mede door mijn kinderen, ben begonnen! In zeer korte tijd is die ook heel hard gegroeid én blijft groeien, en we merken dat nog steeds nieuwe klanten onze winkel ontdekken. Ook bedien ik door het hebben van een webshop met een groot assortiment, een klantenbestand van bijna overal in Nederland, België en Duitsland.

Wat spreekt je zo aan om Studio Anneloes te verkopen?
Ik ben ooit begonnen met de Franka trousers die ik toentertijd op de Modebeurs direct van het rekje heb gekocht! Tot op de dag van vandaag is Studio Anneloes een van mijn grootste merken en komen er veel klanten voor de Travel Kwaliteit, draagcomfort en afwisselende collecties naar de winkel. Daarnaast is de communicatie altijd goed en zie ik het als partnerschap!

 

 

"Eigenlijk verkoopt de basis collectie over het algemeen gewoon ontzettend goed!"

Welk artikel uit de Studio Anneloes collectie spreekt je het meeste aan?
Dat is een makkelijke! De Startup trousers. Ik draag de broek bijna iedere dag. Samen met de Evi blouse en Poppy blouses zijn dat mijn ‘go to’ items.

Wat is het bestverkochte Studio Anneloes item ooit?
De Startup, zonder twijfel! Gevolgd door de Margot trousers. Eigenlijk verkoopt de basis collectie over het algemeen gewoon ontzettend goed. Als je een mooi collectie item combineert met bijvoorbeeld een basis broek, zorg je voor een chique twist.

Wat zou je nog wel eens in de Studio Anneloes collectie willen zien?
De Woopy blouse mag van mij wat vaker terugkomen! Een ontzettend goedlopend model die vooral voor dames met grotere maten erg fijn draagt. Effen, of in een printje, hij verkoopt altijd!

Welk kledingstuk mag absoluut niet ontbreken in je kledingkast?
Een compleet pak met blouse en een mooi jurkje. Bijvoorbeeld de Clear blazer, een basisbroek als de Startup of de Rene rok, een Poppy blouse en jurkje zoals de Simplicity dress! Het is gewoon ontzettend fijn en belangrijk om een goede basis te hebben waarmee je altijd kunt combineren.

Meer weten?

Meer weten over Vandaan in Maastricht of wil je direct langs om te shoppen?
Hieronder vind je het adres of bezoek de website voor meer informatie!

Keizer Karelplein 26, Maastricht.
Heggenstraat 9A, Maastricht.


fashiontrendcollectionin the spotlighttravelbehind the sceneshotspotmediacareteamcustomer servicetipspowervrouwenduurzaamheid

Misschien vind je dit ook interessant

powervrouwen
Powervrouw Oana
De powervrouw van deze maand werkt nauw samen met de NASA. Time to meet Oana van der Togt.
Lees artikel
fashion
Buy Less, Buy Better, Buy Local
Waarom Studio Anneloes niet mee doet aan de Black Friday hype!
Lees artikel
in the spotlight
In the spotlight: Bastiaansen
Dé winkel waar ze staan voor echte belevenis én een persoonlijke touch waar je u tegen zegt. Leer de local hero van deze maand beter kennen!
Lees artikel