Menu

23 maart 2020 09:53

Stay @ home bake-off tip van Anneloes

Heel Holland bakt! Maar dan letterlijk. Heb je de volgende ingrediënten toevallig in huis of kan je ze nog scoren bij de supermarkt?
Dan is het volgende recept een heerlijke bak momentje om jezelf, je vriend(en) of familie waar je mee thuis zit, te verwennen.
Tip van Anneloes: Misschien kan je een stukje geven aan de eenzame buurman of buurvrouw.

Hieronder één van Anneloes haar favoriete bak recepten: MonChou taart. Het is dan misschien wel niet gezond, maar lekker is het zeker! Daarnaast sport je de calorieën er met deze tips heel snel weer af. Dus ready, set, bake-off!


Ingrediënten:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor MonChou Taart
400 g MonChou (tip van Anneloes: één pakje MonChou extra, why not!)
250 ml slagroom (een scheutje extra kan geen kwaad)
60 g boter of margarine
100 ml water op kamertemperatuur

Bereiding:

Taartbodem bereiden (5 minuten)
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.


/stories/stay-@-home-bake-off-tip-van-anneloes.html/afbeelding1.jpg


MonChoutaart bereiden (5 minuten)
Klop in de beslagkom de MonChou (200 g op kamertemperatuur) met een mixer of garde glad.

Voeg het water en de taartmix aan de MonChou toe en klop dit op de hoogste stand tot een egale massa.

Voeg de ongeklopte slagroom toe aan het MonChoutaart mengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa.

Verdeel het MonChoutaart mengsel over de bodem en laat de MonChoutaart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.

Versieren (5 minuten)
Garneer de MonChoutaart vlak voor serveren bijvoorbeeld met een kersenvlaaivulling of verse vruchten naar keuze.
Tip van Anneloes: Kersen jam van Bonne Maman, hmm heerlijk!

 

Helemaal klaar? Genieten maar....
Every Body Happy Baking.


fashiontrendspringcollectionSummerin the spotlighttravelbehind the sceneshotspotmediaautumncarewinterteamcustomer servicetipspowervrouwen

Misschien vind je dit ook interessant

fashion
How to style: Rokken
Nu het voorjaar letterlijk en figuurlijk voor de deur staat mogen de rokken weer de kast uit! Ben jij klaar voor een flinke dosis aan voorjaarsinpsiratie?
Lees artikel
tips
Thuiswerk tip van Anneloes
Nu we voorlopig nog even thuiszitten, delen we even wat thuiswerk tips van Anneloes om je garderobe zo toch een beetje te laten rouleren.
Lees artikel
powervrouwen
Vitale powervrouwen
Bijzondere en inspirerende powervrouwen waar we op dit moment niet zonder kunnen. Meet onze vitale powervrouwen.
Lees artikel