Menu

12 februari 2020 10:43

Powervrouw Mieke

Meet de Studio Anneloes Power Woman van deze maand: Mieke. Mieke is een bevlogen vrouw die helemaal voor Travel is gemaakt!Kan je jezelf even voorstellen?
Ik ben Mieke en werkzaam bij de grootste luchtvaartmaatschappij van Nederland. Daar werk ik al 33 jaar, het is echt ongelofelijk! Inmiddels ben ik al 26 jaar senior purser bij dit bedrijf.

Je kunt dus wel stellen dat je ambitieus bent?
Ja ik ben heel ambitieus! Toen ik 32 was, ben ik al Senior Purser geworden. Dat vond ik toen best eng want er waren veel collega’s ouder dan ik en zij waren een- of tweebander. Het was wel spannend om zo’n grote verantwoordelijkheid te dragen. Destijds werd ik net moeder en dat soort dingen dus het was allemaal best veel.

Hoe vaak vloog je dan?
Tot vorig jaar heb ik 80% gevlogen, dat is vier dagen in de week. Nu doe ik 67% wat neer komt op 3 dagen per week. Laatst schrok ik me rot want ik realiseerde me dat ik volgend jaar oktober al met pensioen mag. Dat ga ik natuurlijk niet doen maar ik ga wel langzaam ietsje minderen.

Waar vlieg je meestal heen?
Alleen maar intercontinentaal. Vroeger heette dat wide bodypurser maar dat is nu veranderd naar Senior Purser. Dan ben ik minstens 2 nachten van huis wat kan oplopen tot maximaal 9 dagen. Op elke plek waar ik kom wil ik iets leuks doen en het land bewonderen. Ook al vlieg ik eigenlijk niet binnen Europa, het is toch wel mijn favoriete continent.

/stories/studio-anneloes-power-woman.html/foto.jpg

Is er nog een plek die je niet gezien hebt en wel graag naartoe wil?
Ja! Het lijkt mij echt fantastisch om ooit nog een keer Nieuw-Zeeland te bezoeken, daar ben ik dus nog nooit geweest.

Hoe ziet jouw leven eruit als je niet aan het werk bent?
Ik ben getrouwd en heb mijn man leren kennen in Kenia dus dat is heel bijzonder. Verder heb ik 2 dochters van 25 en 22 die totaal verschillend zijn in alles, wat heel leuk is! Buiten mijn gezin heb ik onwijs leuke vriendinnen, zelfs nog van mijn studie. We doen verschillende leuke dingen, van boekenclubjes tot fijne tripjes en nog veel meer.

Wat maakt jou een powervrouw?
Mijn energie, mijn enthousiasme en ook mijn directheid. Je kunt het vertalen naar dominantie alleen klinkt dat altijd een beetje lelijk. Maar ik vind dat het woord ondergewaardeerd wordt. Het is juist belangrijk om boven bepaalde situaties te staan en dan krijgt het een positieve betekenis.

Wat is je grootste droom?
Wat mij echt heel leuk zou lijken is in mijn garage een jam- of chutney fabriekje beginnen. Met van die potjes met zo’n doekje erover. Echt super tuttig maar dat lijkt mij zo gaaf als je dat hebt. Het zou mij ook echt leuk lijken om samen met mijn man met een camper door Europa te reizen.

 

 


 

 

Wanneer heb je Studio Anneloes ontdekt?
Anneloes werd jaren geleden mijn nieuwe overbuurvrouw. Bij ons in het dorp hadden we een winkeltje waar ik een Studio Anneloes jurk had gekocht. Toen ik Anneloes tegen kwam zei ze: ‘Dat is een jurk van mij!” Ik snapte er niets van en vroeg “hoezo dan?”. Toen zei ze: ‘’Nou ik ben Anneloes van Studio Anneloes!’’. Echt leuk want ik heb het merk sinds dien helemaal groot zien worden.

Welk Studio Anneloes kledingstuk mag absoluut niet ontbreken in jouw kledingkast?
Eigenlijk heb ik inmiddels heel veel dus ik kan genoeg favoriete items opnoemen. Maar weet je waar ik helemaal fan van ben? De Flair bonded broeken! Dan moet ik wel beetje hoge hakken aan maar die vind ik dus echt top! Ook de Angelique jumpsuit in Deep Green, is mijn favoriet. Als ik op reis ga, neem ik alles van Studio Anneloes mee. Dat vind ik echt fijn en het is zo makkelijk om in mijn koffer te doen want het komt er altijd weer netjes uit!

Heb je nog een tip voor ons?
Jullie zouden uniformen moeten ontwerpen voor luchtvaartmaatschappijen, echt ik zie het helemaal voor me! Een uniform dress lijkt me ook echt tof!

fashiontrendspringcollectionSummerin the spotlighttravelbehind the sceneshotspotmediaautumncarewinterteamcustomer servicetipspowervrouwen

Misschien vind je dit ook interessant

tips
Anneloes' kitchen favourites
Nieuwsgierig naar de recepten die je volgens Anneloes tenminste één keer moet hebben gegeten? Lees snel verder en kom erachter.
Lees artikel
in the spotlight
In the spotlight: Dods
Meet onze unieke, modieuze en eigentijdse local hero in Roermond! Hoe ze dat doen? Lees snel verder en kom erachter.
Lees artikel
collection
Wine & Dine
De hoogste tijd voor een diner met vrienden! Haal de mooiste items uit je kast of shop de collectie. Hoe die eruit zie? Je leest het hier..
Lees artikel